lauantai 6. marraskuuta 2010

Diwali - Valon juhlaa


Intialaisten vuotuinen valon juhla eli Diwali keräsi tänään pyhäinpäivän iltana alueen kaikki intialaiset perheineen viettämään yhteistä juhlaa. Diwalin suora käännös tarkoittanee valon tai lamppujen juhlaa, ja se symboloi hyvyyden voittoa pahuudesta. Diwalia vietetään näin loka-marraskuun vaihteessa ja se kestää viisi päivää. Monille hinduille se on uuden vuoden alkamisjuhla, mutta Intiassa Diwalia vietetään kansallisena juhlapäivänä uskonnosta riippumatta.



Sain kutsun juhlaan intialaisilta ystäviltä ja siten mahdollisuuden kokea tänään ihan erilaista juhlimista kuin suomalainen pyhäinpäivän hiljeneminen.

Kaikki olivat järjestäneet ohjelmaa illanviettoon, naiset tanssivat, lapset esiintyivät monella tavalla ja miesten humoristinen tanssi sai kaikki hurraamaan. Arvausleikit ja musiikkituoli-leikki sai aikuiset ja lapset osallistumaan kiihkeästi toimintaan.

Uskomattominta illassa oli naisten ja lasten värikäs kaunis pukeutuminen, miesten pitkät koristellut paidat ja huivit ja kaikki ne koristelut ja kynttilät, joilla juhlan tunnelmaa haluttiin luoda.


Lopuksi oli yhteinen intialainen illallinen, kaikkineen makuineen ja tuoksuineen.
Kun palasin ruuan jälkeen kuvaamaan alttaria, jolla kunnioitettiin kaikkia hindulaisuuden jumalia, olivat lapset ja aikuiset kerääntyneet tanssimaan lavan eteen ja pitämään hauskaa. Kenelläkään ei tuntunut olevan kiire kotiin tai nukkumaan vaikka ilta oli jo pitkällä.


Minulla on useita ihania intialaisia ystäviä. Heidän seurassaan olen oppinut, että vieraat ovat intialaisessa kulttuurissa suuressa asemassa. Heistä huolehditaan kuin hekin olisivat perheenjäseniä. Vieraat eivät koskaan saa jäädä nälkäiseksi ja heidän peräänsä katsotaan jatkuvasti. Tänäänkin sain tuntea heidän huomaavaisuuden ja huolehtivaisuuden, heidän varmistaessaan, että kaikki sujui hyvin ja sain ruokaa jne.

Ystäväni ovat tuoneet minulle vuosien mittaan mitä ihanimpia tuomisia Intian matkoiltaan, ja tässä muutama makupala vielä niistä.



...lisään huomenna tähän vielä pari kuvaa.

3 kommenttia:

  1. Voi että, kuulostaapa ihanalta juhlalta. Kauniita asuja ja aivan ihanat nuo rannerenkaat! Ja intialainen ruoka... nam. Kiitos tunnelmista :)

    VastaaPoista
  2. Kyselit blogissa millä kiinnittelen nuo kukat toisiinsa. Käytän glossy accenttiä..kuivuu nopeesti ja on tosi pitävää..kuumaliimaa käytän jos on semmosia suurempia ja painavampia kukkia. Myös minialbumiin kiinnittäessä käytän kuumaliimaa. Glue dotseja en käytä ku sillon ku kiinnitän nauhoja tai lankoja jostain kohdasta korttiin että pysyvät paikoillaan..ne ei oo niin pitäviä, niin oon todennu tuon glossyn ihan parhaaksi vaihtoehdoksi..on myös TODELLA riittoisaa.

    VastaaPoista
  3. Paula: kiitos kiitos ;O)
    Mirja: Katso seur. postaus :))

    VastaaPoista