maanantai 25. lokakuuta 2010

Todelliset kädentaitajat


Vanha kaunis mietelause sanoo näin: "On vain kaksi kestävää perintöä, jotka kannattaa toivoa pystyvänsä antamaan lapsilleen -juuret ja siivet."
Haluaisinkin kirjoittaa näistä juurista, joita vanhemmat ja isovanhemmat meille antavat. Toisin sanoen tavat, perinteet ja taidot mm. ovat osa juuriamme.

Harmiksemme on katoamassa paljon arvokasta tietoa, taitoa ja osaamista kun emme enää istahda oppimaan ja ihailemaan ikäihmistemme taidoikkaita töitä. Onnekseni appivanhempani ovat näitä kädentaitajia ja olemmekin saaneet ihailla heidän puu- ja käsityötaitojensa tuloksia ihan arjessa. Lapsenlapsetkin ovat saaneet kokeilla ja seurata mummon ja vaarin kanssa erilaisia taitoja, joita itse en heille osaisi edes opettaa.



Haluankin nyt kunnioituksenosoituksena heidän taidoilleen esitellä muutaman ihanuuden, jonka he ovat meillekin tehneet.






4 kommenttia:

  1. Ihanat nuo hepat erityisesti! Oi! Minäkin olen postannut monet kerrat äitini tuotoksia, kun ne on minusta niin hienoja.

    VastaaPoista
  2. Oii, tuolainen kello olis ihana! <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos Marjo vierailusta! Ja kello on kyllä hieno, vaari tekee noita myös pöytäversioina... se se vasta mainio on :) Ps. pystyykö vuodatuksen sivuja lukemaan näillä tunnareilla?

    VastaaPoista