keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kierrättäen koruja

Tänään vuorossa oli askarrella Samba-paperihelmiä. Ihan kivoja tulee ainakin aikakauslehtiä hyödyntämällä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla sanomalehden käyttöä.





Näitä voi muuten puuhastella lastenkin kanssa.

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Napeille käyttöä!



Olen viime ajat ihastellut kaikkien napeista tehtyjä kaulakoruja ja korvakoruja, ja tänään viimein kokeilin itse tehdä korun napeista. Kimmokkeena oli varmaankin kun kirpparilta löytyi pussillinen nappeja kahdella eurolla.
Olin kyllä keräillyt niitä jo talteen mummoloista ym. aiemminkin korttiaskartelua varten.

Tällainen koru syntyi siis näin ensialkuun. Mukavaa puuhaa, joten nappeilua nähdään varmasti jatkossakin!


sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kortteja Keskosvauvoille!

Sabina haastaa blogissaan kaikki tekemään kortteja HUS:in pienille keskosvauvoille. Kortit annetaan keskosvauvoille onnittelukortteina saavutetuista kiloista ja kuukausista.

"HUSin vastasyntyneiden teho-osastolla K7:lla pienistäkin asioista osataan iloita, osastolla järjestetään ns. kilojuhlat, kun alle kilon painoinen keskosvauva saavuttaa kilon!"

Ehdottomasti siis osallistun tähän haasteeseen ja kuusi korttia tuli juuri valmiiksi. Ja ovat valmiina lähdössä ilahduttamaan keskoslasten perheitä.





Itselläni oli aikoinaan pelko kaksosieni raskausaikana mahdollisesta keskosuudesta. Vauvoilla oli kohdussa yhteinen verenkierto ja riskejä oli monenlaisia pitkin matkaa. Tiivis tarkkailu ja huoli olivat kokoajan läsnä. Meille kävi silloin hyvin, lapset syntyivät viikolla 37 2500g kokoisina ja hyvässä kunnossa.

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kevättalvea kuvina

Aurinkoisia kevättalven päiviä ollaan vietelty ja blogiakaan ei ole ehtinyt päivittämään. Tässä viime viikkojen meininkiä.



Porokyytiä.



Lorukortteja olen tehnyt useanlaisia. Tässä Korppi-kortit.



Vaarin tekemä kiikkutuoli... vielä kun lakataan tms. Molemmille tytöille on omat!



Kirpparilla olen pyörähdellyt useampaan otteeseen. Tällainen seinävaate ihastutti omaa silmää ja pääsi keittiön seinälle.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Itsetehty matkapeli


Askartelukerhosta tuli ohjeet oman ristinolla-pelin valmistamiseen.
Tänään sitten maalailtiin iloisen värikkäiksi rasia ja pelinappulat. Hauskalta näyttää ja pelaillessa aika kuluu reissullakin.







Minä voitin! Minä voitin!

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Pieniä asioita



Pohjoisen mummo on kutonut nuo ihanaiset minisukat ja lapaset. Kuulemma sielläpäin on muotia että pikkulapaset roikkuu lasten takin olasta. Tuon käsikorun opettelin tekemään maanantaina ekstemporee. Ihania tulee niistäkin.



Muutaman kukkasenkin olen tehnyt kankaasta ja langasta.