tiistai 30. marraskuuta 2010

Huovutellen Joulua



Tänään osallistuin Sinooperin Huovuttaen-kurssille. Kotiinviemisinä olivat kaksi söpöä joulukorttia, huopasydän-heijastin ja ikkunakoriste, jonka liimaukset kuivuvat vielä ja täten se ei vielä päässyt kuviin. Myöhemmin.

perjantai 26. marraskuuta 2010

Korttikavalkadi + miniarvonta

Haa, tänään touhautin useamman jouluisen pikkukortin. Kaikki kortit ovat kaksi osaisia, joten joulutervehdykset tulevat sisäpuolelle.

Noihin lumilyhtykortteihin inspiraatio lähti Tellihanin blogista Arjen ihmeellinen ihanuus, joten en ollenkaan omi mahtisideaa itselleni. Mutta kivoja niistä tulee sekä napeilla että peileillä. Tässäpä näitä kortteja sitten:






Käykääpä kommentoimassa noista mieluisintanne. Kommentoijien joukosta poimin sattumanvaraisesti yhden (1.12 klo21), jolle lähetän jonkin pienen yllärin! *<:O)

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

..ei niin lasinen kenkä



..ja niin ne kynttilät loistivat Prinsessa Ruususen linnassa


Linnakakun valmistus jatkui tornin huippujen koristelemisella. Jäätelötötteröt pyörittelin sokeriliemessä ja sitten nomparelleissa. Kuivuttuaan asettelin ne aiemmin valmistuneiden tornien huipuille. Ja aika hienoja olivat jo tässä vaiheessa.


Täytekakku valmistui ihan normaalilla sienikakun ohjeella. Täytteenä oli tällä kertaa hedelmärahkaa yhdessä välissä ja kermavaahtoa ja suklaakastiketta toisessa. Koristeluun lisäksi kermavaahtoa päälle ja suklaaruusuja ynnä suklaalevyä. Tässä kuvaa kakusta valmiina.



Ja tietenkin H-hetkellä kynttilöiden loistaessa Ruususen linna heräsi eloon.


Ja hyvää oli -ihan on pakko kehua. Ja mikä tärkeintä iloiset Prinsessat saivat mukavat juhlat. Kiitos kaikille osallistujille!


keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Prinsessa Ruususen linna -projekti



Tyttöjen syntymäpäivät lähestyvät ja kakun suunnittelu ja valmistelu on aika aloittaa. Tällä kertaa syntymässä on Prinsessa Ruususen linna.

Yllä mallipiirros, jonka piirtelin koulussa luentoa "kuunnellessani". Ja alla kuva linnan torneista, jotka juuri valmistuivat. Pitäisi muistaa ostaa ajoissa myös tornien huiput eli vohvelitötteröt koristelemista varten. Kakun leipaisen vasta juhlia edeltävänä päivänä.

Käykäähän myöhemmin vilkaisemassa miten kakkuprojekti etenee ja miltä valmis kakku sunnuntaina näytti ja maistui.


Porojen lento



Korteissa ja saduissa porotkin voivat lentää. Hop hop ylöspäin!
Tämän kortin toteutus onnistui hyvin yksinkertaisin keinoin -ei kommervenkkejä.

Värityksen opettelua

Tälle aamulle istuimme lasten kanssa värittelemään leimakuvia. Yleensä tytöt värittävät ne tusseilla, mutta nyt halusivatkin kokeilla äidin käyttämiä pastellikyniä.

Minulla on käytössä Cretacolorin pastellikynät ja Derwentin stumppi värin levityksessä. Haaveilen kuitenkin akvarellitussien ostamisesta.

Esittelin siis väritystekniikkaa ja stumpin käyttöä ja annoin tyttöjen harjoitella muutamalla jouluisella joulukuvalla värien käyttöä. Eipä kyllä huomaisi kummassa kuvassa on äidin värittämät ja kummassa lasten. Vai huomaatteko?




Kaikki kuvat pääsevät joulukortteihin jahka ennättävät. Tässä jo yksi valmiina:



Kuvan kiinnitin korttiin kohotarroilla, jotta olisi hieman irrallaan ja tähtiyössähän tuo tonttu tallustaa lumisella tiellään...

Onnea on saada postia



Postia Venäjältä, Taiwanista ja Brasiliasta.

Onnea on saada postia... ja lähettää sitä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Piparipoika tarjoillaan näin



Olen itse tällä kertaa sangen tyytyväinen tähän piparipoika-korttiin. Jotenkin siitä tuli makoisa. Pieni joulukello ylänurkassa on ihana pikkudetalji.
Tässä vielä lähiotos piparipojasta ja sokerikuorrutteesta:


Lisäksi tein tällaisen pienemmän kahden tuikun kortin, oikea sininen unelma.




Hyvin leikkaa..



Tänään posti toi Big Shot-uraani käynistelevän paketin erinäisiä stansseja. Ostin ne Koukussa Kortteihin kaverilta vähänkäytettyinä. Tyttöjen sairastellessa istahdimmekin heti leikkailemaan kuvioita tulevia askartelutuokioita silmälläpitäen.

Tässä joukko kuvioita jo leikattuna:



Kyllä tuo piparipoika saa kohta paikansa kortista.

"Heijastumia"

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Miehet on Marsista ja isät ??? -Kuusta



Isänpäivää viettämässä kävimme pohjoisessa. Pakkastaivas oli illalla niin komea jotta kaukoputken avulla isä ja lapset tiirasivat miltä kuun pinnalla näyttää.

"Juustoksi sua ennen luulin, saduksi sen eilen kuulin, raketit on valjastettu, sinutkin on paljastettu."

Isänpäivänaamuna yllätimme isin omatekoisin lahjoin. Lasten päiväkodilla tytöt olivat askarrelleet isille hienot korut polttopiirtimillä. Ja Kaleva-teeman mukaisesti tätäkin työtä oli mietitty...







perjantai 12. marraskuuta 2010

Kortteja ja joululahjaostoksia




Näitä jouluisia kortteja tulee varmasti tehtyä paljonkin. Joku voi miettiä tarviiko niitä kaikkia kuvata tänne, mutta tämä on mun blogin idea tavallaan... Muistuttaa itselle, että saahan sitä jotain aikaankin.

Korttien lisäksi tuli tänään käytyä ensimmäisillä joululahjahankinnoilla.
Käärimistä luvassa tontuille.

Sitten laitan tähän kaksi tuikkukorttia, jonka olen jo tehnyt aiemmin. Malliksi siitä, että ei tuikkukortin aina tarvitse olla jouluinen. Toinen näistä oli ystävälleni syksyterveisiä ja valoa pimeää kortti. Toisen tein pyynnöstä nimipäiväonnitteluksi. Eli tuikkukortteilemaan kaikki!





keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Lorupussissani



Seuraavat lorut löytyvät lorupussistani:

1. Hiirulaisen hieno maja, oli vanha kenkiraja. Siellä hiirulainen eli pienoisiaan paimenteli. Antoi maitoa ja pullaa. Lauloi illoin tuutilullaa. (Martti Haavio)

2.Norsulla on kärsä vahva, oivallinen nostokahva. Tömistely siitä alkaa, ken se nostaa töppöjalkaa.

3. Oli kerran nalle nimeltänsä Kalle. Se karkas maailmalle ja jäi muurahaisen alle. Sitten se teki sellaisen ilveen, että hyppäsi pilveen. Ja se näki unta, että söi tuhat kiloa lunta.

4. Olipa kerran itikka, jolla oli rättisitikka. Ja sen sitikan takapenkillä oli itikka iltalenkillä.

5. On metsän kätköissä kettuja, jotka osaavat paistaa lettuja. Niiden lettubaari on metsän parhain ja tungos jo melkoinen aamuvarhain. Vaan silloin on ketuilla oikein hoppu kun joku huutaa: letut on loppu!

6. Oksalla männyn istuvi paakku, ei se ole harakka eikä varis vaakku. Kuunnellaan mitä se puhuu, sehän sanoo Huhuu!

7. Omenan kuoressa on reikä. Jos siihen painaa korvansa kiinni ja kuuntelee tarkasti, voi veden ja tuulen ääniltä erottaa astioiden helinää. Toukka tiskaa. (Risto Rasa)

8. Myös varikset yöllä nukkuvat, kun taivaalla loistaa kuu. Niillä on risuja patjanaan ja sänkynä on puu.

9. Kertoa voin tämän verran: illalla näin haamuherran. Kumarteli kaavun alla tuossa meidän verannalla. Johonkin vain sitten haihtui, yö kun jälleen aamuun vaihtui.

10. Pikkuinen tähti taivaalla on, silmälle aivan huomaamaton. Sieltä ne ilot putoaa. Sieltä ne sadut alkuunsa saa. Sen voi kuulla, jos kuuntelee, kuinka ne sadut putoilee.

11. Leppäkerttu punanuttu asuu meidän pihassa. Eilen sattui hassu juttu: kerttu kulki hihassa! Kutisin ja kikatin ja leppäkerttu säikkyi. Lensi siivin punaisin ja auringossa läikkyi. (Piritta Porthan)

12. Leppäkerttu. Hännätön, nenätön, karvaton ja korvaton, mutta kuusi jalkaa on sekä takki napiton, pilkullinen, taskuton. Mikähän se on? Kun luit runon otsikon, tiedät että sehän on, sehän leppäkerttu on. (Kirsi Kunnas)

13. Apina kapina kiipesi puuhun, putosi sieltä poliisin suuhun. Poliisi luuli sitä makkaraksi ja puraisi palan pois.

14. Apina ja gorilla kävelivät torilla. Apina se osteli, gorilla se koppaan osteli.

15. Aurinko, aurinko lettuja paistaa. Hauska on auringon lettuja maistaa. Kiipeän puuhun, pistelen suuhun. Loput voin heittää ukolle kuuhun. Sitten käynkin nukkumaan pikkuinen massuni pullollaan.

16. Jänöjussi puputti, juu, juu, juputti. Suu supussa suputti, korvat hupussa huputti. Silmät ristissä ripitti, pakoon juosta kipitti. (Kirsi Kunnas)

17. Jänis tiellä hyppi, hoppeli hopp. Selleriä nyppi, hoppeli hopp. Osti kardemummaa, hoppeli hopp. Pippuria tummaa, hoppeli hopp. Muisti yhden seikan, hoppeli. Teki kuperkeikan, hopp. (Kirsi Kunnas)

18. Kiinni äidin kylkeen on halu pienen hylkeen. "Nuku nuku pienoinen" äiti kuiskuttaa. Meren ylle sateenkaaren valas ruiskuttaa. (Jukka Itkonen)

19. Sammakko loikki, itki ja voihki: Lätäkkö pieni jo kuivunut on. Aurinko kuivatti kotini pienen, nyt olen aivan onneton. Tuli siihen sammakko toinen, ja kertoi sille uutisen: Tuolla on lammikko suurenmoinen, lähde mukaan, niin näytän sen. Lähtivät sammakot suurin loikin, lammikon reunalle saapuivat. Lammikkoon hyppäsi sammakko toinen, iloiten sitten kurnutti: Tämä on hyvä, kotini uusi, enää en lätäkköön kaipaile. Kiitos ystävä, sammakko suuri, kun kodin minulle järjestit. (Paula Tarvainen)

20. Ruohossa sähähti, ken siellä sylki? Käärmepä mateli kirjavakylki. Lammessa liikahti, ken putos veteen? Sammakko loikkasi ulpukan eteen. Sammakko sanoi: "Kävipä tuuri, olin ma kuolla, kauhea makkara käveli suolla!" Käärme sanoi: "Oi mikä vahinko, nälkä on mulla, lampehen upposi maittava pulla." (Martti Haavio)

21. Silkkipaperitaivaan takana kuivuu perhosen lakana. Lakanaa tuuli hulmuttaa, kenet se taakseen piilottaa? Kuka se on, mikä se on, kuka se on? Se on äidin kulta. (Eppu Nuotio)

22. Villisti vispaa hännänpää, "häh häh hää, etpä mua nää!" Pian on liikettä tassuissa, kun on kissa hiirijahdissa. (Sini Pyyköstä mukaellen)

23. Talven ukko, lumiukko, lunta säkistä heittää. Jäätä suihin, kylmää luihin, tienoot lumella peittää.

24. Ohdakkeen alla on ketulla kauppa, ja arvaas mitä se myy! Hiirille loukkuja, kaloille koukkuja, linnuille häkkejä, kissoille säkkejä. Kukaan ei osta. Missä on syy? (Marjatta Kureniemi ja Kaija Pakkanen)

25. Hiiri nälissänsä, nuoli näppejänsä, teki mieli juustonpalaa, nakista sen nappas salaa. Loukku laukes! -sentään pakoon pääsi pesään sillan rakoon. Mutta olo oli huono, kovin kivisteli kuono. Juustoa ei purra saata. Juuston viereen pani maata.

26. Marjatta tytti tuumasi että kukat ei tarvitse lainkaan vettä. Sekös kukkia hymyilytti: "Voi sinä laiska, laiska tytti, kuinka me sitten teemme mettä?"

27. Sotkusääntö. Pannaan mullin mallin ja litsis lätsis hurlumhei: on kurassa takki ja saappaassa nakki ja nalle saavissa kanttuvei. Pannaan hyrskyn myrskyn ja räiskis roiskis hurlumhei: vaan kerätään roskat, pyyhitään moskat, siivoushommasta pinnata ei. (Tuula Korolainen)

28. Aa aa apina, puusta kuului rapina. Kuka siellä hyppii, puusta banaanit nyppii? Sehän on Aapo Apina.

29. Lammas-Elliä laulattaa, ja sekös pässiä naurattaa. Kun Elli laulaa kullalle ja kuopii maata mullalle.

30. Soittaa syksyn tuuli, siili kutsun kuuli. Saapastellen metsää astui, sateen tullen siili kastui.

31. Kuts kukko kylpemään, kana vettä kantamaan, kissa lattiaa lakaisemaan, hiirivihtoja hautomaan, kärpänen löytyä heittämään, sirkka päätä pesemään.

32. Toukka kiipee herneen vartta, kainalossa Suomen kartta. Tarkoitus on matkustaa ristiin rastiin koko maa. Toukka kiipee herneen vartta, painaa kainalossa kartta, latvakukan saavuttaa, siihen nukahtaa.

33. Peltirännin peikkopoika putkeansa puhaltaa, siheltää ja viheltää, rännirumpuun rummuttaa, ropsuttaa ja kopsuttaa, peikkolaulun lurittaa, lirittää ja lorittaa.

34. Äiti antoi mulle rahaa, osta vähän kalaa. Minä poika pyydystinkin suuren suuren valaan. Mitä teki valas tää? Pyrstö heilui, tättärää. Miks? Siks, no kun se oli valaskala, joo!

35. Arvaa mitä tallella on tässä" pikku pussissa" ? Ei aamuja, ei haamuja - ei keittoja ei peittoja - ei junia ei unia - ei mattoja ei kattoja - ei kuulia ei tuulia - ei matkalippuja ei kultahippuja - ei yhtään rahaa eikä mitää pahaa - vaan pussillinen loruja!

36. Tuuli puhuu kuusikossa, kissa ulvoo kuutamossa, aukoo suurta suutaan, alkaa kuulle huutaa: juustoksi sua ennen luulin, saduksi sen eilen kuulin, raketit on valjastettu, sinutkin on paljastettu.

37. Viirusilmä juonikas, viiksekäs ja juovikas. Hiirten kauhu hiipii tässä ovipieltä hipoen, pientä kieltä lipoen kermatilkkaa kerjäämässä.

38. Kissan leikkiä: Mykkyrässä, mäkkyrässä lankavyyhti missä? Sykkyrässä, säkkyrässä kissan käpälissä.

39. Kissat ne kahvia keitteli, poroja pannuun heitteli, maistoivat kissat kuumaa juomaa. Huusivat: heti kermaa tuokaa!

40. Ole aina iloisella päällä, niin kuin kissa liukkahalla jäällä.

41. Varpunen nokkii katolla, Västäräkki keikkuu kivellä, Harakka hyppii maassa. Kissa venyttää selkää, kaikki linnut pelkää. Tuolla ne jo lentää, omaan pieneen pesään.

42. Pienen pieni kissaenkeli, talven yössä lenteli. Rinnassaan sydän ja kädessään tähti, rakkautta ja valoa etsimään lähti, sinun luoksesi löysi. Oli pienissä käsissään kultaköysi. Rakkautta ja valoa sillä toi, hyvää mieltä ja rauhaa loi.

43. Tutti putti kumilutti napanappi nenänuppi nippeli pippeli pim.

44. Pikkupeikko, takkutukka, pitkähäntä, risasukka. Istuu itkee kannon päässä, pienet varpaat aivan jäässä. Tuli tonttu, parsi sukan, selvitteli takkutukan, antoi vielä villatakin, pani päähän tonttulakin. Pikkupeikko, tupsutukka, pitkähäntä, siistisukka, istuu nauraa kannon päässä, "Eipä ole varpaat jäässä!"

45. Silkkiturkki, ruususuu, pieni kissa Krumeluu, pienen pieni kissa istuu aatoksissa. Miettii kissa Krumeluu: Missä on se suuri puu, jossa niin kuin omenoita kasvaa hiiren penikoita. Puuta vain kun ravistaa sata hiirtä putoaa. Niitä sitten popsimalla söisi pienen sienen alla kissa Krumeluu, pieni ruususuu. (Kirsi Kunnas)

46. Kis kis kissanpoika! Kissa tanssii jäällä. Sukat, kengät kainalossa, hieno paita päällä.

47. Ruoho maassa, lintu puussa, sadeheinä kissan suussa. Pilvi siellä, pilvi täällä, kohta sataa siellä täällä.

48. Kissa suihkuun asteli, itsensä se kasteli. Kulmakarvat sitten pesi, viiksistäkin valui vesi. Siitä nautti kissa kovin, suihkutteli vielä tovin, koko harhaluulon edestä, ettei kissat pitäisi vedestä.

49. Kissanpentu sipsutteli, lumivarpain hipsutteli. Lumivillaa ripsutteli, haituvia hapsutteli. Maukui vitivalkein hampain. Ratsasteli lumilampain, puitten ali, puitten yli. Lunta kukkuroillaan syli.

50. Tuuti lasta nukkumaan, lapsenpiika torkkumaan. Kukas sitten kiikuttaa? Kyllä kissa kiikuttaa. Mikäs kissan palkka? Turunlinnan lehmä, Hämeenlinnan härkä, piispan paras paistinlammas, isosika torahammas.

51. Portahilla pikku kissa. Istuu, istuu aatoksissa. Sitten pikku tassullaan. Pesee, pesee kasvojaan.

52. Hei kippura kiulu, soi kissalla viulu, lehmä loikki yli kuun, hauvaa huvitti sellainen jumppa, ja lusikka livisti seikkailuun.

53. Voi kun kissa sairastaa. Yskii, pärskii, aivastaa. Uni kissan parantaa, huomenna jo nousta saa.

54. Vedetään nuottaa, saadaan paljon kaloja. Kissalle kiisket, koiralle kuoreet, muorille muikut.. Isot kalat myydään ja pienet kalat syödään - kups kalat konttiin.

55. Keskiyön kissalla tällä on kuutamo katseessaan, on kultaturkki sillä
ja raidat hopeaa. Keskiyön kissalla tällä on tähdet silminään, on kultasilmät sillä ja tuuli häntänään. Kissankäpälillä unenpehmoisilla se yössä taivaltaa ja linnunrataa pitkin (sen varmaan arvasitkin) kauas katoaa. Häntä humisten se loikkii pimeään. Ei varjoakaan jää. (Ullamari Kellomäkeä mukaillen)

56. Oravalla puussa, käpy oli suussa. Askeleita kuuli, Halli-koiraks luuli. Hyppäs männyn oksalta, luokkas pienen jalkansa sekä pitkän pörröhännän.

57. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii, sormet sanoo soo, soo, soo, kengän kannat koo, koo, koo. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii, Kädet sanoo lip lap lap, kengän kannat kip kap kap. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii, toisiansa tervehtää sitten paikoillensa jää. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii, vakavina seisovat vallan niin kuin vanhemmat.

58. Wow wow vohveli, hauku esiin tohveli, hae nuuski kyttää, matot kasaan lyttää, etsi sitä nurkista, sängyn alle kurkista. Missä on tohveli ? Wow wow vohveli.(Kirsi Kunnas)

59. Kirjava kissa ja valkea maito ja kissalla latkiva kieli. Minulla kasvaa lypsämisen taito ja kissalla kasvaa kieli.

tiistai 9. marraskuuta 2010

Illan pimeydessä väkerrystä

Tadaa, lisää tuikkukortteja. Tykkään tykkään tykkään.

Lumipallo-korttiin lisäsin puolihelmiä pallojen paikoille. Näkyy ehkä. Kaksi seuraavaa pyrin pitämään suhteellisen yksinkertaisina varsinkin viimeisen, jossa nautitaan pelkästään jo kauniista joulupaperista. Itse tykkään, kun sain aseteltua kuvan jatkumaan loogisesti 3-ulotteisuudesta huolimatta.



Postin tuomaa


Osallistuin Outin onnen kipinöissä lorukorttivaihtoon, ja vaihdon tuloksena posti toi kasan ihania lorukortteja. Tarkemmat yksittäiskuvat ja tekijöiden blogiosoitteet löytyvät täältä. Olen osallistunut useampaan muuhunkin lorukorttivaihtoon, joiden ihanat lorut olisi mukava joku kerta koota vaikka tänne blogiinkin.


Lisäksi posti toi ihanan paketin Sandelta, jonka bloginamun arvonnassa voitin kuvan mukaisen askartelusetin. Kiitos Sande!

Nyt olen sitten taas ymmälläni, mitä kaikkea alkaisi tekemään kun materiaalia oisi vaikka jos mihin.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Tuikkukorteilla valoa ystäville


Tänään tein iltasella kolme tuikkukorttia. Löysin kädentaitomessuilta kauniita joulupapereita, joita pääsin vihdoin hyödyntämään kortteilussa. Osan koristeista olen saanut Koukussa Kortteihin sivuston erilaisten vaihtojen kautta.


Tähän korttiin lisäsin alalaitaan tuota ihanaa beigeä pitsiä... jota tuntuu olevaan niin vaikea raskia käyttää! Korttiin en tällä kertaa tehnyt ikkunaa. Tuntui vain jotenkin kivemmalta näin.


Tämä lumihiutalekortti sai myös lisäpiristyksen valkoisesta pitsistä. Tämä on aika tällainen kultaa ja kimalletta kortti, mutta jouluun se kuuluukin hyvin.


Tämä vihreä kortti on enemmän ominta minua eli suhteellisen yksinkertainen ja selkeä.